כל סוגי הכתרים
השיניים שלנו מורכבות משורשים, עליהן קיימת כותרת – שהיא למעשה החלק שנמצא בפה ומשמש אותנו ללעיסת מזון. כאשר כותרת השן נפגעת באופן קשה מסיבה כלשהי, ולא ניתן להציל אותה באמצעות סתימה או טיפול אחר, לרוב נידרש לכתר – הפרוצדורה המקובלת לשחזור השן.
הכתר למעשה מכסה את שטחי כותרת השן ומשחזר את צורתה המקורית. לכתרים משמעות לא רק אסתטית, אלא גם פונקציונלית: הם מגינים על השן מפני פגיעה נוספת ומאפשרים לה לחזור לתפקוד.
מתי נזדקק לכתר?
כאמור, לרוב נזדקק לכתר כאשר כותרת השן נפגעת באופן קשה, שלא מאפשר לטפל בה. הסיבות הנפוצות לשימוש בכתר הן שבירה של השן בעקבות נפילה או טראומה אחרת שנגרמה לה, חורים גדולים במיוחד שלא ניתן לטפל בהם באמצעות סתימה, הרס של הכותרת בעקבות עששת קשה, טיפול שורש ועוד.
אילו סוגי כתרים קיימים כיום?
כיום קיימים מגוון של סוגי כתרים שונים, כשהבולטים שבהם הם כתר חרסינה עם מתכת, כתר חרסינה טהורה וכתר זירקוניה:
- כתר חרסינה עם מתכת – אחד מסוגי הכתרים הנפוצים ביותר כיום, בעיקר תודות למחירו הנמוך. חלקו החיצוני עשוי חרסינה ואילו הפנימי עשוי תערובות שונות של מתכת.
- כתר חרסינה טהורה – כתר שנחשב ליקר יותר לרוב, כיוון שהוא עשוי כולו מקשה אחת של חרסינה ומספק תוצאה אסתטית טובה.
- כתר זירקוניה – היקר מבין כל סוגי הכתרים, תודות לעמידות הגבוהה שלו ולתוצאה האסתטית הנהדרת שהוא מספק.
בנוסף לכתרים הפופולאריים האלה, קיימים גם כתר יצוק, כתר קפטק, כתר חרסינה עם זרקוניה, כתר אי מקס וכתר אלומיניום.
כתרים במדיקליניק
במדיקליניק אנו מתמחים בכל סוגי הכתרים, ודואגים להתאים אותם למטופלים שלנו בהתאם לנתונים, לצרכים ולהעדפות שלהם, כמו גם לתקציב שעומד לרשותם. הרופאים שעובדים במרפאתנו הם רופאים שמחזיקים בניסיון רב בעולם רפואת השיניים בכלל, ובהתקנת כתרים בפרט.
היות וטובת המטופלים שלנו היא הקו המנחה אותנו בכל טיפול וטיפול, כל הכתרים שאנו עושים בהם שימוש מיוצרים בשיטות מתקדמות ובטכנולוגיה חדשנית, שמאפשרות לנו לא רק להחזיר את הפונקציונליות של השן למטופל, אלא גם לספק לו תוצאה אסתטית נהדרת, שאינה נופלת ממראה של שן רגילה.